نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

تف كردن كودكان يا پرتاب آب دهان به بيرون رفتاري ناخوشايند است كه ريشه در تربيت غلط والدين دارد. اين رفتارها اغلب در واكنش به بي توجهي ها و رفتارهاي نادرست والدين در مقابل كودكان است. وقتي كودك در پي جلب توجه، دچار خشم و عصبانيت مي شود، احتمالا با تف كردن سعي در رساندن ناراحتي اش دارد. حتي گاهي اين رفتار در مواقع سرگرمي و بازي نيز بروز مي‌يابد.

مخصوصا وقتي تف كردن كودك با خنده والدين واكنشي جذاب تعريف شود، كودك پرتاب تف را در مواقع ديگر نيز شدت مي‌دهد. افزايش اين رفتار، حتما براي اطرافيان آزاردهنده و ناخوشايند خواهد بود. بنابراين براي جلوگيري از اين اتفاق بهترين راه كمك از روانشناس است. براي دريافت مشاوره تلفني كودك كليك كنيد.

منبع: تف كردن كودكان | علت و رفع تف كردن زياد كودك

تف كردن كودكان

گاهي كودكان با پرتاب تف مي‌خواهند كه خشم، عصبانيت، ناراحتي و نياز به توجه شان را نشان دهند. اين رفتار كودكان نيز اغلب به دليل رفتارهاي اشتباه والدين رخ مي‌دهد. معمولا كودكاني كه از والدين توجهي نمي‌گيرند به اين رفتار روي مي‌آورند. اما بسياري از كودكان كوچك‌تر پرتاب تف را نوعي سرگرمي در نظر مي‌گيرند كه اگر با واكنش مثبت همراه باشد شدت مي‌گيرد.

با رفتار مناسب و فهماندن اين موضوع به كودك كه پرتاب تف رفتاري ناخوشايند و نادرست است، او را متوجه كرده و رفتاري مناسب براي فرزند خود جايگزين كنيد. در رفع اين مساله روش تربيت كودكان بسيار حائز اهميت است و احتمالا اگر كودكي اين رفتار را انجام دهد، تربيت والدين زير سوال برده مي‌شود. بنابراين براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك بايد آگاهي خود را افزايش دهيد.

علت تف كردن كودكان

بيشتر علت تف كردن كودك را مي‌توان به تفريح و بازي اختصاص داد. كودكان با پرتاب تف احساس مي‌كنند كه بازي در پيش گرفته اند و با اين حركت سرگرم مي‌شوند. زماني كه با انجام اين حركت با واكنش خنده يا هيجاني اطرافيان روبرو شود خوشحال تر خواهند شد و اين رفتار را در دفعات بعد هم تكرار خواهند كرد. گاهي كودكان با اين روش شروع به جلب توجه مي‌كنند. زيرا حتما تف كردن كودك روي هر فردي با واكنشي روبرو خواهد شد.

از دلايل تف كردن كودك مي‌توان به موارد زير نيز اشاره كرد.

  • به جاي كتك ديگران تف پرتاب مي‌كنند.
  • زماني كه خشمگين هستند از پرتاب تف استفاده مي‌كنند.
  • وقتي كه قادر به كنترل احساس نااميدي خود نيستند.
  • زماني كه ناراحت هستند.
  • به عنوان دفاع شخصي از پرتاب تف استفاده مي‌كنند.
  • به دليل دور نگه داشتن اطرافيان.
  • وقتي كه تمايل به سركشي دارند.
  • وقتي كه نياز به كنترل ديگران دارند.
  • برخي از كودكان داراي اختلال طيف اوتيسم يا ساير بيماري هاي اين چنيني با پرتاب تف احساسات خود را بروز مي‌دهند.

نحوه برخورد با تف كردن كودكان

مطمئنا تف كردن كودك امري ناخوشايند و ناپسند است. تقريبا همه بچه ها دوراني از رشد خود اين رفتار را انجام داده اند اما با برخورد صحيح والدين خيلي زود اين رفتار از بين مي رود. در ادامه راهكارهايي را براي شيوه برخورد با كودكان در نظر گرفته ايم.

1. با آرامش برخورد كنيد | تف كردن كودكان

اولين مرحله براي برخورد با تف كردن كودكان، برخورد با آرامش است. داد و فرياد يا تنبيه كودكان باعث افزايش اين عمل خواهد شد. زماني كه با آرامش به امور تربيتي كودك خود نپردازيد، توانايي تربيت را نخواهيد داشت. تا زماني كه به اندازه لازم آرام نبوديد و توانايي آموزش و صحبت با صداي آرام را نداشتيد به تربيت كودك خود نپردازيد.

2. در رابطه با اينكه پرتاب تف امري ناخوشايند است صحبت كنيد

لازم نيست كه با تكرار طولاني و مداوم به كودك گوش زد كنيد كه پرتاب كودك رفتاري غير طبيعي و ناخوشايند است. پس با اكتفا به اين جمله كه “تف كردن كار درستي نيست”، “جاي آب دهان داخل دهان است نه بيرون از آن” يا “پرتاب تف رفتاري بي ادبانه است” او را متوجه كنيد. تف كردن كودك با توجه به دانش بزرگ ترها و والدين كار ناپسندي است. اما كودكان اين عملكرد را نوعي سرگرمي مي‌دانند.

3. از كودك بخواهيد تا آب دهان خود را تميز كند | تف كردن كودكان

يكي از راهكارها پاكسازي محال پرتاب تف كودك است. تف كردن كودك رفتار ناخوشايندي است كه خودش بايد متوجه آن شود. مثلا به كودك خود بگوييد كه دستمال بيار تا جاي تف را پاك كنيم، چون اينجا كثيف شده. يا زماني كه به شما و اطرافيان تف پرتاب مي‌كند، از او بخواهيد تا پاك كند. عمل پاكسازي كودك را متوجه اشتباه و رفتار ناخوشايند خواهد كرد.

4. به آرامش رسيدن را به او آموزش دهيد

همانطور كه در ابتداي مقاله اشاره كرديم، تف كردن كودك نشان از عصبانيت، خشم و ناراحتي اوست. روش هاي تنفس عميق، شل كردن عضلات، رفتن به محيط آرام بخش، نقاشي، بازي و .. را به كودك خود آموزش دهيد. از او بخواهيد زماني كه تصميم دارد عمل پرتاب تف را انجام دهد به جاي آرام برود و از روش هاي بالا استفاده كند. با اين رفتار به آرامش خواهد رسيد. و رفتار ديگر را جايگزين پرتاب تف خواهد كرد.

5. كمك يا قرض وسايل كودك

يكي از راهكارهاي برخورد با تف كردن كودك، كمك گرفتن از اوست. حتي گاهي با قرض وسايل به مدت كوتاه مي‌توانيد به كاهش رفتار او كمك كنيد. براي مثال بعد از پرتاب تف، از كودك بخواهيد تا اسباب بازي مورد علاقه اش را قرض دهد و به مدت چند ساعت از او دور بماند. يا پس از پرتاب تف از ا بخواهيد كه در كارهاي خانه به شما كمك كند. البته كه تمام اين خواسته ها بايد كاملا با آرامش و مهرباني انجام شود.

6. از پاداش استفاده كنيد | تف كردن كودكان

يكي از راهكارهاي برخورد با تف كردن كودك، پاداش دادن به اوست. براي پرتاب تف كودك راه هايي را انتخاب و جايگزين كنيد. زماني كه به جاي پرتاب تف كار جايگزين را انجام داد به او پاداش بدهيد تا رفتار درست تشويق شود.

7. از روانشناس كمك كنيد

يكي از بهترين راه هاي برخورد با تف كردن كودك، كمك از روانشناس است. مشاورين كودك و روانشناسان با بررسي رفتارهاي كودك و علل پرتاب تف، راهكارهايي كه لازم و مناسب است را ارائه مي‌دهند. با كمك روانشناس ريشه رفتار كودك بررسي مي‌شود و بهترين راهكار را به والدين ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه روانشناس كودك كليك كنيد.

كلام آخر

با توجه به مطالعه اين مقاله در رابطه با تف كردن كودك به اطلاعات كاملي رسيده ايد. اما موضوع اصلي درمان و راهكارهاي مقابله با پرتاب تف كودكان است. والدين با توجه به راهكارهاي ذكر شده مي‌توانند نحوه برخورد با اين رفتار كودك را آموزش ببينند. اما كمك از روانشناس شما را به ارائه راهكارهاي بهتري هدايت مي‌كند.

خانواده ها براي رشد مناسب و سالم كودك خود با توجه به رفتارهاي گوناگون بايد از روانشناس كمك بگيرند. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تف كردن كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تف كردن كودكان | علت و رفع تف كردن زياد كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/7  ] [ ۲۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب